Magnum Gäddor

Idag har vi släpat vobbler i Vänern. Siktet var gädda helst över 100cm. Vi startar upp med tre mindre fiskar. Där efter får vi hugg med stort H. Tyvärr går fisken loss efter ett par minuters kamp. En stund senare kom bottennappet. Bottennappet börjar efter kort tid röra sig i sidled! Pang så gick linan av… Toni hade skruvat bromsen i botten på Tekotan… En lite snabbkurs i rullbromsar kom spontant på tal. Två små gurkor kommer på besök igen, innan nästa stora hugg. Ivan drillar stadigt in en best på 113cm och 9,3kg. 


Bete var en Rapala Magnum 18cm i färg SM. 

Vi tuffar på och huggen avlöser varandra dock ingen stor fisk. 

Pang och tvärnit! Bottennapp nr 2!


Toni får kämpa för allt hon är värd. Vi kan näta en gädda i bättre kondition men något kortare. Fisken mäter 110cm. Vi vägde aldrig fisken då vi ville returnera den asap. 

Fisket är lika bra under hela dagen. Vi summerar 16 gäddor där topp tre mäter 113, 110 och 90cm. Bästa bete var helt klart Rapala Magnum 18cm i SM och FT färg. SM var bäst när solen tittade fram. Trollingfart var 2,2 knop. 


Stora huvuden på dagens vänergäddor. 

Höst fisket är igång.

Mvh Ove 

Comments

Kommentarer