Ytjakt i Paradiset!

Projekt Storabborre 2016

Ytjakt i Paradiset!
Överlag har fisket varit segt under de senaste passen, men det har ändå funnits några ljusglimtar. Det har även uppenbarats ett litet mysterium i Paradiset. Det är nämligen så att betesfisken som fanns i stora stim tidigare under sommaren har försvunnit Vart har jag ingen aning om? Det går helt enkelt inte att se ett skit på ekolodet. Särskilt är det mängden småabborre som gått upp i rök.  Skitkonstigt! I de två andra sjöarna som ingår i projektet följer dom samma mönster som förra året. De är lite djupare runt grunden helt enkelt och väldigt lätta att hitta. Visserligen är Paradiset en mycket större sjö där fisken har möjlighet att försvinna på ett annat sätt. Men ändå! Den som kan lösa gåtan med hur betesfisken rör sig över säsongen i den sjö man fiskar i är ju givetvis även storabborren på spåret.

image

Stridbar borre på 1320 gram. Tog på en Storm Supuru Shad i färgen Golden Shiner.

Jag har fiskat rätt många pass nu i Paradiset och börjar väl få rätt bra kläm på vart de stora borrarna har sina favoritstråk. Men som vanligt finns det mer att lära. Tidigare under sommaren har jag inte fått vara med om någon ytjakt, men nu har det börjat plaska ordentligt i några vikar. Men man måste vara blixtsnabbt på plats för det är över på några sekunder. De fiskar jag lyckats fånga i ”koken” är enbart två stycken, men båda vägde över kilot med topp på 1320 gram. Jag ser redan fram mot nästa pass i sjön, då skall det laddas ordentligt med popper. Storm Supuru Shad i färgen Golden Shiner levererade båda borrarna.

image
Ytterligare en fin kilosfisk tagen på en Storm Supuru Shad.img_3258

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

Länk till Normarks Produktkatalog 2016

Tidigare inlägg Projekt Storabborre 2016
Ytjakt i Paradiset!
I Grevens tid i Paradiset?
Tre härdande blankpass i rad!
Tung abborre från Paradiset!
Revanch i Paradiset!
Backslag i Paradiset!
Återbesök i Stenbrottet!
En annan del av Paradiset!
Himmelska höjder i Paradiset!
Hett fiske i Paradiset!
Myteri på båten, del 2
Myteri på båten, del 1
Stenbrottet levererar igen!
Full fart på Semlegrundet!
Matkoma i Den lilla abborrsjön!
Back to Paradise!

Premiär i Paradiset!
Projekt storabborre lever vidare!

Tips på grymma spinnutrustningar från Shimano
En av favoriterna är en underskön spinnutrustning bestående av en Shimano Metanium 101 XG tillsammans med ett Shimano Zodias 166ML, 6,6 fot. En fantastisk kombo i absolut världsklass! No overruns, what so ever!

En annan utrustning jag fiskar mycket med är en kombo av en Shimano Sustein 2500-rulle tillsammans med ett Shimano Sustain 5-15 grams spö 6,10 fot långt. En både
estetisk och superkänslig kombination i svart och silver.

För lite tyngre fiske med vikter från 15 gram använder jag ett Shimano Yasei White 7-28 gram 8 fot långt med en Shimano Stradic 2500 C14+.

En Creme De Lux-kombo som är riktigt roligt att drilla fisk på. Shimano Stella 1000FI tillsammans med ett Shimano Yasei White Perch. Fjäderlätt och hyperkänslig kombo i världsklasss

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide