Dags att landfiska från Vätterns klippor

Nu  är det hög tid att planera ett fiske längs Vätterns strand.

Ta då med ett hapselspö eller spinnspö 9-12 fot långt som klarar vikter upp till 50 gram, packa ner två haspelrullar (alt. spinnrullar) den ena med 0.15 fllätlina och den andra med minst 0.35 nylon. Är det minusgrader så är det en fördel att fiska med nylon då den inte tar åt sig vatten och fryser ihop när det blir kallt. De skeddrag som jag väljer är långsmala i storlek 6-11 cm och mina favoritfärger är det som efterliknar spigg. Något som fungerade bra förra säsongen var samma beten som jag använder vid vertikalfiske efter röding ”Gomoku Minnow spoon” För spinnflugefiske så använder jag en kastdobb på 30-40 gram och flugor som jag väljer är tubflugor 6-8 cm långa och samma sak där titta efter färger som imiterar spigg.  Jag använder alltid 0.40 Sufix Floucarbon sista 1,5 metern innan betet, om fisken skulle rusa in bland stenar och vassa klippor då är risken stor linan skadas och går av om man bara har flätlina eller vanlig nylon. Mina favoritplatser är norr om Granvik, upp mot Sjömarken och ”Namnlösa” skäret

Glöm inte bort att det finns regler gällande storlek, fångstbegränsning, fredning mm. Allt det här kan man läsa mer om på Vätternvårdsförbundets hemsida

martinha%cc%8avar martinha%cc%8av2 jonasdrill

2016-11-07-kl-18-44-22

20131115-15020820081218-img_4784fullsizerender

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström