1 januari = RIP Curly Tail

”Nyligen” blev det årets första fiske den 1:a januari, och givetvis körde vi båt (bara för att vi kunde)! Kallt, men 8 tröga gäddor blev det i kylan och under den korta fiskedagen…

Nyligen blev det ett kortare spinnfiske efter gädda från min grymma Quintrexbåt (båten är verkligen galet stadig), och bra gick det! Vi kom ut sent på förmiddagen (jag, min bror Peter och kompisen Thomas Sandberg) då kvällen före blev ganska sen för oss alla (nyårsafton). Fisket var som väntat segt (det låg en tunn isskorpa på vissa platser dessutom), men det var trots allt klart fiskbart kände vi alla tre! Första fisken drog undertecknad efter en del sökande (vi fick först ingenting men sen fisk vi ”ketchupeffekten” mitt på dagen), se bild…

Platsen som vi valde var en kant med mycket stora djup runtomkring, och bäst fiske hade vi på en liten kort sträcka när vi fiskade av en brant med djupt vatten under båten. Fisken högg på ca 7-11 meter, så det gällde att fiska långsamt! Flest fisk/hugg hade vi med Storm RIP Curly Tail jiggen laddad med en 20 eller 25 grams vikt på shallowskruven (val av vikt berodde på fiskedjupet). Vi fick alla tre fisk, och den bästa fisken drog min bror Peter (röd flytoverall), och även den via Rip Curly tail jiggen som har blivit en ny favort även för honom (utöver Seeker Shad)!

Sandberg bytte mycket beten, och lyckades även han med andra beten (se sista bilden)! På eftermiddagen började allt kärva, öglorna på spöna började frysa till is och på vattnet kunde vi se en tunn ny isskorpa vilket skvallrade om att det tyvärr var dags att bryta för dagen! Vi landade 8 st gäddor, vilket jag var mycket nöjd med då vi hoppades på att slippa bomma helt under dessa förhållanden som vi nu hade! Dessutom missade vi flera försiktiga gäddor som bara stötte eller klev av jiggen efter en stunds drillande! Dagen efter låg det en rejäl isskorpa över hela fjärden där vi nu hade fiskat, så nu får man väl vänta till våren igen! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns, vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida: www.fishguide.se

Ps. Jag har två nya fiskerapporter på gång, bl.a 3 fina ismetegäddor och gös… :-)

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Sidan heter ”Fishguide.se”! Länk: https://www.instagram.com/fishguide.se/ för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer