Ny plats testad i hopp om stort!

Idag drog vi en chansning för att testa nytt ställe och fiskade över en djuphåla vi upptäckt. Vi spred ut oss pelagiskt över djupet, men även kanter och grundare partier runt hålan testades. Dagen började segt men vi får tillslut ett fäll som följs av 2 till. 90cm och 80cm långa gäddor bändes upp, 3e släppte betet någon sekund för tidigt. 

Efter en bra stund kom ett ensamt fäll vilket visade sig vara en ”snärta” på drygt 2kilo. Sedan fiskade vi tomt resten av dagen. Man måste chansa ibland för att hitta guldställen, kanske detta är ett sådant en annan dag, vem vet. 

Det jag räknat ut efter denna tur är att små beten fiskade strax under iskanten levererat 8av10 gäddor i år. Stora beten har visat sig vara mindre attraktiva för tillfället. Det gäller att knäcka koden varje dag, i morgon blir det betydligt fler små än stora beten. Även ny sjö ska testas, spännande! 

Spöt och rullen ni ser på bilderna är följande 

Spö: Rapala Squall Spinn XXH aktion

Rulle: Shimano TR200G laddad med 150m Sufix super21 Quick strike. 

Mkt trevlig kombination till grov gädda. Krokar stenhårt! Spöt är inte alls lika påkig som man kan tro när man läser XXH men det finns mkt att bända med. Fiskar man mindre fisk kan man ev gå ner till XH. 

Ut och bänd!

Mvh Ingemar 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson