+10 kg gädda i Livesändning!

Nyligen hade jag två stamkunder på ismete, och bra gick det! Vi drog grov gädda, fin gös och en massa mindre gäddor! Personbästa för Andreas med 10,8 kg & 111 cm (i livesändning)! Även ”DEEPER” is/kast-ekolodsgivaren testad – som var kanon!

Nyligen hade jag två gäster på ismete, och bra gick det! Vi började dagen med att dra en grymt fin ”10:a” som fisk nr två, vikt: 10,8 kg och 111 cm. Sen efter detta hade vi ett bra gäddrally med en massa gäddor som nappade friskt, det dröjde ända in på eftermiddagen först vi fick ut alla spöna samtidigt, och då vi äntligen kunde sätta oss ner och njuta av korven! Se filmen då vi sände gäddan i Live/direktsändning på nätet, och då vi återutsätter fisken igen! Filmen då duktiga Andreas Brattlöf håller upp sitt nya P.B ser ni på mitt Facebookflöde: https://www.facebook.com/mikael.puhakka.7. Andreas drog förövrigt två nya personbästa på gädda även förra året med mig via spinnfiske på guidning, där båda madammerna vägde klart över 8 kg (samma fiskedag)! Ang isen så var den mycket bra där vi var den här fiskedagen, men som vanligt kan tjockleken variera mycket en bit bort!

Vi passade på i ”lugnet” att även testa mitt nya men superfina ”Deeper Pro+” (Deeper Smart Sonar ”kastekolod”), och riktigt trevlig var den måste jag säga (och som jag även hade hört gott om från olika håll)! Deeper är en annorlunda givare/ekolod då den är trådlös (går via Wi-Fi), och kan enkelt kopplas in till din smartphone efter att man har installerat appen! Man kan sen enkelt koppla fast den i ett bra beteslås på spöt, och sen bara kasta ut den för att sen se djupen via telefonen eller på surfplattan. Se till att ha en stark bra lina, ett bra/säkert beteslås om man tex får trassel på rullen vid utkast. Eller så lägger man den bara i pimpelhålet och ser djupet, betesfisk etc i realtid (som vi nu gjorde). Den har även ett ”realtidsfönster”, vilket jag gillade då jag såg både mörten och sänket nere på rätt djup!

Deeper ska klara ända till ca 100 meters avstånd för att visa en ekolodsbild vilket är grymt, men så långt kastar man såklart inte (samt ska även klara ett djup på ca 80 meter)! Den har även en inbyggd GPS, samt är helt vattentät (och flyter)! Jag gillade den skarpt (perfekt till spinnfiske från tex land), och är samtidigt ett annorlunda ekolod, då den mer lämpar sig för att kolla djupen runt sig vid tex spinnfiske, gädd/gösmete etc, men även just till isfiske som vi nu provade den här grymma fiskedagen! Vi såg en massa betesfisk och annat som mörten/sänket på displayn, men just då fanns det inga rovfiskar i området vilket vi även fick bekräftat av att det inte nappade något just då! Jag gillade den skarpt, och ser fram emot att testa den mer även till spinnfisket framöver. Fiskedagar då jag åker båt så använder jag såklart mina fina Humminbird plottrar som vanligt (och som även är fastmonterade med en fast givare i aktern på båten), men tillsammans kommer Deeper och mina Humminbird plottrar komplettera varandra mycket bra känner jag i framtiden i mitt sportfiske! :-)

På sena eftermiddagen lossnade fisket igen, och återigen började gäddorna att nappa men inte riktigt lika bra som på förmiddagen, men även gösen nappade nu då vi landade en mycket fin gös som duktiga Victor fick drilla (se bild). Båda herrarna fick landa fina fiskar var, men även jag tog ett napp under dagen vilket visade sig vara dagens absolut minsta gädda vilket vi alla skrattade åt! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vinterns ismete/pimpel, vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag vill återigen varna för osäkra isar beroende på vart man är i landet! Två nästan likadana sjöar intill varandra kan ha helt olika förutsättningar, men även på samma sjö/skärgårdsvik kan det skilja MYCKET bara 20-30 meter bort! Det smärtar, men samma dag som vi var ute på isen så drunknade en herre på en annan plats då han kom ut på för tunn is innan den brast…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs!

Comments

Kommentarer