Go Deep(er)!

Revolutionerande är det minsta man kan säga om den lilla ”bollen” Deeper som jag har haft nöjet att testa under mina fisketurer under vintern. Sista vändan i jakten på några middagsrödingar är ett av många exempel.

Två är dubbel glädje!

Vi hade gnetat på en stund med klent resultat, endast några mindre rödingar behagade nappa så dom fick simma tillbaka för återväxt. Bytte strategi och gick rätt över sjön, Deepern visade nio meter och mitt blänke syntes klart och tydligt på min telefon där appen som används laddats ned.

Plötsligt dyker några bottennära ekon upp och spänningen stiger, några mycket försiktiga dragningar i linan visar sig vara en röding i vad jag kallar perfekt matstorlek. Släpper snabbt ner igen och nu har jag ett flertal ekon som visar sig, hugget kommer precis när linan sträcker ut och denna gång blir det dubble’! Sex fina rödingar inom loppet av några minuter följer med upp sedan är det ridå ner.

När jag jagat efter de stora öringarna har Deeper givit mig ett snabbt svar på bottendjup, har med spänning väntat på att en större skugga skulle dyka upp. En släkting till mig som hängt på under fisket blev så imponerad så det dröjde inte länge förrän han och en vän skaffat varsin, lyriskt berättade han hur snabbt han lodat upp ”sin” sjö och skickade även en bild som visar hur en gädda kring fem kilo hugger när betesfisken släpps ned i hålet. Alltså innan han ens hann fästa linan i vippan!

Gäddhugg!

Deeper har varit till stor hjälp på mina turer på jakt efter lake, att med hjälp av GPS-funktionen kunna markera ett givande hål på kartan är verkligen suveränt. Det kan exempelvis vara en sten som förstärker ljudet när du stöter blänket i botten, eller en plats där laken samlat sig i ett större antal individer. Det är mycket vanligt att man får flera lakar i samma hål när man väl hittat dom.

Mycket intressant var det den gången när jag lagt ner mitt blänke på botten för att borra ett nytt hål och sedan började fiska igen, det visade sig att några andra fiskar nyfiket spanat in grejorna och flydde i panik när jag rörde blänket.

Nyfikna fiskar!

Jag är då Deept imponerad av denna produkt, istället för att släpa på batterier, givare och skärm så har du här allt samlat i denna lilla boll som väger ett hekto. Finns även ett fäste för telefonen som monteras på klingan på ett spö om du vill leta fisk eller kanske göra en djupkarta genom att kasta ut Deepern på öppet vatten, ett fäste för kajak, kanot eller båt finns som oxå som tillval. Väljer du att aktivera nattfunktionen som ger ett blinkande sken och samtidigt skifta till det orange locket, syns Deeper på mycket långt avstånd. Dock begränsas räckvidden på Wi-fi till ca: 100 m.

Personligen är jag mycket nyfiken på hur det verkligen ser ut under ytan på mina favoritplatser där jag brukar sitta och meta stora mängder med grov braxen och id sommartid. Det kommer fler och fler utmärkelser och positiva ord angående Deeper och jag är inte förvånad.

Vill ni få ut mer av erat fiske eller är bara nyfiken på livet under ytan, Go Deep!

Hörs!

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide