Drömfiske på Söröya!

Då har det gått några dagar sedan jag kom hem från en fantastisk fiskeresa på den vackra ön Söröya. Det tar en stund innan upplevelserna sjunker in och man förstår vilket fiske vi haft. Det är så här det ska vara när man besöker Nordnorge!

Ralph Bengtsson som driver Sörvaer gjestehus har verkligen paradiset utanför bryggan!

Fisket var inte alls långt ifrån båthamnen och fisk fanns det i alla vattenskikt! Jag måste erkänna att jag med jämna mellanrum tog en vilopaus och samtidigt passade på att fotografera samt hjälpa kompisarna i båten att landa grov Skrei.

Innan denna resa med Rapala Pro Guide och Normark var förväntningarna höga. Dom blev inte lägre när Jesper Norell ger en rapport på att han nyss landat torsk på 31kg och Hälleflundra på 168cm! Hur höga än förväntningarna var så slogs dem mångfalt både fiskemässigt, upplevelse och den höga standarden! Fiske är fiske men ibland är det nästan för bra!

Jag hade förmånen att få dra mitt livs Skrei på 30kg+ samt en på dryga 25kg. Massvis med torsk på 15-22kg landades i princip oavbrutet.

Till detta storviltfiske på Skrei använde jag Shimano BeastMaster spö 30-50lbs med Shimano Talica 10II laddad med sufix 832 Braid gärna runt 0,33mm.

En slittafs på 1m närmast jiggen av 1-1,2mm Sufix Fluorocarbon. Denna skarvad på huvudlinan med lekande av högsta kvalité. Jiggen fästs med stark fjäderring och lekande. Inga beteslås! Mkt enkelt att byta jigg med hjälp av en fjäderringstång. Detta system går aldrig upp!

Jiggarna jag fiskade bäst med var Storm WildEye Giant jigging Shad 23 och 30cm i 3 olika kulörer

Blå/silver, Glow Tiger och en ny favorit, PINK!

Efter att ha kikat på undervattensfilmerna förstår jag varför denna Jigg med Rosa paddel och rosa ”insert” mitt i kroppen fungerade så bra. Den syns fantastiskt bra i alla djup och får som en rosa StrikePoint. Skreiarna fullkomligt inhalerade detta bete!

Till Skreifisket valde jag att inte ha någon stinger, men till riktat Hälleflundrafiske körde jag en 3krok fäst med slak tafs under jiggen ca 5cm framför paddeln. Detta är helt individuellt men jag vill gärna att stingern inte ska påverka gången allt för mkt. Man får helt enkelt laborera sig fram. Tyvärr lyckades jag inte lura någon Hälle på denna resa men nära var det ett par gånger, nyp och efterföljare bekräftades av undervattensfilmerna. Men ”YOU CAN´T EAT BITE”!

Här följer lite härliga bilder. Åk till Söröya mina vänner!

 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson