Stora Öringar

Gårdagen spenderades på ett blåsigt Vänern. Vi hade en plan att leta efter varmvattensfläckar med hopp om blanka fiskar i. Tyvärr är våren tämligen trög och vatten med temperatur över fyra C är inte en självklarhet ännu. För mig är det vår först då hela vattenmassan har nått över 4 C. Vi tuffade runt på kuperad botten för att om möjligt även kunna komma i kontakt med öring. Första hugget kommer efter en h men lossnar. Nästa hugg kommer ganska raskt där på. Fisken är tung och krigar ända fram till håven. 75cm lång och 5,3kg tung. En riktig praktöring.  Vi gnuggar runt i området men inget händer. Vi väljer att söka vidare och ytterligare en fisk av samma kaliber går på. 78cm lång och 5,2kg tung. Vi som fiskar på Vänern är tämligen bortskämda med öring i denna storlek. Fisket är inte någon höjdare denna dag och vi väljer att ge oss hemåt. Vill ni fånga storöring testa Vänern nu under våren. Välj område med kuperad botten. Leta efter varmt vatten och gärna i kombination med betesfisk. Öringen kommer vara där!

Comments

Kommentarer