Fortsatt bra öringfiske

Öringfisket är och har varit riktigt bra denna vår. Vattenflödet har ökat en hel del så fisken har flyttat sig lite närmare land i de större älvarna. Detta pass blev det mer prickskjutning med korta kast bakom stenar och lugnvatten nära land. Väldigt effektivt ! Dagens bästa fisk högg över en Rapala BX minnow i färgen RT. Rapala original flyt i färgerna GFR,S,B och SD har också givit bra med fisk. Ett tips är att när ni känner botten så sluta veva ett par sekunder. Då stiger vobblern snabbt tack vare sin höga flytkraft och ni slipper fastna i botten. Efterföljande fisk triggas ofta till hugg av vevstop, så var beredd! 

Jag har använt 2st olika kombon under allt spinnfiske och det jag använder flitigt just nu är

Shimano Yasei Red Ax Trout 5-20gram 240cm  och eftersom att jag föredrar dubbelvev samt bromsen bak har jag valt en rulle som heter Shimano Exage 2500. 

Det är väldigt enkelt att hitta huggvillig fisk just, ut och kasta! 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson