Jerkfiske efter abborre, jädrans va kul!

Har den senaste tiden börjat att jerkfiska abborre med Rapalas Shadow Rap. Jädrar va kul och effektivt det är nu när vattentempen börjar stiga. Jag fiskar wobblern med ganska hårda och stora ryck… En – två stopp, en stopp, en – två stopp osv. Shadow Rap finns i två modeller Shadow Rap 11 cm och Shadow Rap Shad 9 cm. Skillnaden är dels storleken och att Shad har en högre kropp. Men den stora skillnaden när man gör ett stopp så hänger den vanliga 11 cm med huvudet och sjunker sakta medans Shad gör tvärtom, hänger i vattnet och flyter sakta mot ytan. Båda varianterna ska imitera en skadad fisk och ofta kommer hugget precis när man gör spinnstoppet. Tog en tur igår kväll och drog några stridbara borrar. Det jag märkt är att borren backar inte för en wobbler på 11 cm inte ens om abborren bara är några centimeter större än wobblern. Min favoritfärg är YP (yellow perch) och att abborren gillar den färgen kanske beror på att det är en imitation av en abborre och fyller två funktioner.

1. Möjligheter få i sig mat.

2. Möjlighet att ta bort en framtida konkurrent. 

Är det nån som vill veta mer om jerkfiske efter abborrar ställ gärna en fråga som en kommentar. 
Skitfiske på’er alla <’))))))><

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström