Vårkänslor vid iskanten

Äntligen börjar vintern släppa sitt grepp om älvarna. Premiären vid iskanten blev riktigt lyckad! Jag och Jonas bärgade 6st guldfärgade öringar mellan 7hg-2,5kg ca. Ett par fiskar ville inte följa med hela vägen in, men man kan inte få alla. En fisk var fick följa med hem till ugnen. Vi krokade av de flesta i vattnet för att undvika köldskador. 

Vattenståndet var såklart väldigt lågt så vi bestämde oss för att fiska av djupare sel med svag ström. Ett hett ställe var där en stor sten bryter den annars jämna svaga strömmen. Med mitt Shimano Speedmaster spö placerade jag precisa kast några meter framför fiskarna och huggen lät inte vänta! Bästa betena för dagen var Rapala original flyt i silver/svart och orange/gul 7-11cm storlek. 

Ofta när huggperioden dör ut så brukar skrikiga färger fungera bättre och man kan fortsätta ha hyfsat fiske. 

Ut på fiske i helg och kom ihåg att fiska sakta

Mvh Ingemar 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson