När längden har betydelse

En pryl jag aldrig lämnar hemma även om jag bara ska göra några kast från bryggan är Rapalas måttband! Bara att dra ut önskad längd så stannar den där och när du är klar trycker du på knappen så rullar den ihop igen! 150cm lång med tydliga markeringar och siffror och skrynklar inte! Rätt som det är sitter ju drömfisken där och då vill du ha en längd på den! 

För mig som inte har någon stor båt på trailer utan flera mindre båtar är det perfekt att alltid ha med sig i måttbandet fiskeväskan istället för att dra runt på en mätbräda.

Detta är även en perfekt pryl att ha när det kommer till att följa fiskereglerna i våra fiskevårdsområden. Fler och fler fiskevårdsområden har ett ”fönster” vilka fiskar (längd på fiskar) man får ta upp för matfisk. Självklart skall man äta fisk från våra vatten men tänk på att de stora individerna är viktiga för vattnets ekosystem och vårt framtida fiske.

Tänk på att hantera fisken ni skall mäta och återsätta varsamt! Om det går så fukta underlaget där ni mäter (för att inte fiskens slemskikt skall skadas) och försök att ha fisken ovan vatten så kort tid som möjligt!

Ut och dra nått långt nu, glöm inte måttbandet!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids