Äkta glädje 

Har varit sparsamt med gäddfiske sedan fjällresan  men ett par korta turer har hunnits med.

Vi har fiskat branter och grynnor och en del bland växtlighet. Vi har inte hittat någon större koncentration av gädda utan det har kommit något hugg här och där när vi driftat.  Många gånger har gäddan bara stött till betet och sedan inget mer eller så har vi känt gäddan en kort stund och sedan har den lossnat så väldigt frustrerande fiske. Några har även följt med men inga större individer. Men förhoppningsvis vänder det snart! 

Sista turen var sonen med ut och lyckades kroka en liten fin gädda helt själv.  Storms  Knock’r Minnow 13cm är ett perfekt lättkastat och effektivt bete för honom att fiska! Underbart att se glädjen som en fångad gädda lockar fram! 

Bästa betet för mig har varit ett testbete från Storm. Även Rapala X-Rap SubWalk i färgen FP har lockat till hugg på grynnorna. Att jerka den relativt fort med korta spinnstopp har varit mest effektivt. Har kört med ståltafs för att få ner betet lite mer i förhållande till när man kör med FC-tafs. I spinnstoppen sjunker den då långsamt med huvudet först. Tillsammans med Calcutta 301D och Technicum 7,2 spinnspöt är detta en trio jag verkligen fastnat för. 
 

Ut på sjön och njut! Sommaren och kort och oavsett resultat är det underbart att vara på sjön och ha chansen! Så länge man har betet i vattnet så har man chansen på drömfisken!

Skitfiske!

Fantastisk trio att fiska!Än vågar han inte hjälgreppet så Martin fick hålla gäddan åt Wilmer.

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids