9 pike över 90 cm! 4 över metern!

”Nyligen” hade jag en guidning när den större gäddan var i stöten, och bra gick det! Vi hade ett kanonfiske med nästan bara grov fisk fördelat på 27 gäddor! Storm Split Tail & RIP Curly Tail var heta…

Nyligen hade jag tre herrar i båten på ett kundevent, och bra gick det med ovanligt många stora gäddor! Gäddorna hade precis lekt, och ”timingen” var helt rätt för oss då vi kom rätt när gäddorna var hungriga och högg bra samtidigt som vädret/förhållandena var gynnsama! Trots 27 landade gäddor så fick vi kämpa för att hitta fisken stundtals, och ofta blev det ”ketchupeffekten” med många fina fiskar på små fläckar! Vi hittade gäddorna på 3 helt olika platser, men gemensamt för platserna var att det var grunt fiske som gällde, och i anslutning till lekområden där gäddorna nu var hungriga efter leken. Heta beten var utan tvekan Storm Split Tail som gav den största gäddan, men även Seeker Shad och RIP Curly Tail som gav bra med hugg också. Kunderna som jag hade ombord var erfarna fiskare, och kläckte ur sig kommentarer som ”vad fan är det som händer”, ”helt sjukt fiske”, ”galet, jag fattar ingenting” etc då vi drog grov gädda på löpande band (vilket uppskattades mycket)! Vi landade 27 gäddor, varav 9 st var över 90 cm samt 4 st gäddor över 1 meter vilket måste anses som riktigt bra runt huvudstaden 2017 på efterleksfiske! Dessutom drog vi en drös gäddor mellan 80 – 90 cm, så i princip samtliga gäddor var fina och fräscha vill jag påstå! Grabbarna fiskade riktigt bra, och fick minst varsin gammelgädda, se bilder med två gäddor under 10 kg! Utöver alla gäddorna som vi landade så missade vi även en drös gäddor som bara stötte, eller lossnade efter en stunds drillning! En mycket lyckad fiskedag kan jag intyga med 3 fiskar mellan ca 107 -111 cm (minns ej tyvärr exakta längderna)! Intressant var att den ena kunden åkte tillbaka till mina platser dagen efter, men då var det stendött – så ”timingen” är ofta avgörande! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår! Jag vill även  passa på att önska alla läsare, besökare, bekanta, vänner samt mina alla kunder en riktigt TREVLIG MIDSOMMAR & SKITFISKE på er!!! :-)

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. Jag är på gång att uppdatera min egna hemsida snart också, men det har helt enkelt varit mycket den sista tiden för min egen del men nu är jag snart på gång…

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer