Hårda hugg på Jämtdraget

Finns det något bättre än att gå längs en liten å och spinnfiska en solig försommarkväll. Forsen som brusar och trastarna som sjunger och fisken som hugger! 

Just en sådan kvällstur blev det för mig:) Det såg lovande ut när jag kommer fram. Jag såg småfisk som stod i strömmen och i ett av de lugnare partierna ser jag en fisk som vakar. Jag börjar kasta och det dröjer inte länge innan jag känner ett rejält hugg, tyvärr är jag inte riktigt ”vaken” och missar mothugget.

Jag Försöker placera kasten bakom stenar och sedan låta betet ”dansa” ut i strömmen. Eller planera kasten så strömmen för betet mot ”stora”stenar där jag upplever att öringen ofta står och trycker.

Jag flyttar mig en bit nerströms och ser en fisk vaka bakom en sten. Lyckas lägga ett bra kast och där sitter en fin öring på ca 1kg som jag lyckas landa.

Förflyttar mig en bit uppströms där det går en bro över ån. Tänkte att någon fisk söker säkert skydd i skuggan där under bron. Mycket riktigt! Pang! En stark öring bjuder upp till kamp i strömmen.

Lyckades kroka ytterligare en öring och missa en annan innan det var dags att bege sig hemåt.

Betet jag använde var en nyhet i Normarks sortiment. Jämtdraget 18g. (Finns även 12g i 7 heta färger).Det var perfekt i det strömmande vattnet där jag kunde låta det ”dansa” in framför stenar och låta det följa med strömmen samtidigt som det fiskade bra. 

Snart är det helg! Så skitfiske!??

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids