Premiär

Då var gäddfiskepremiären i Pro Guidetröjan avklarad.Måste erkänna att det kändes speciellt när lilla jag,”bypöjken” från fina Dala-Järna fick bli Rapala Proguide och dra på sig tröjan för första gången. En piss i rymden för vissa, stort för mig!:)

Vi packade båten och gav oss ut! Nya Tecnicum spöt (50-170g 7,2″) kändes grymt härligt och tillsammans med en Calcutta 301D kommer detta bli en kombo jag kommer att trivas med!

Fisket var helt ok för att vara i den sjön men den riktiga toppen saknades. Toppfisken blev en meterfisk som inte hunnit äta upp sig riktigt efter leken.

Vi fiskade längs djupkanter och på grunda grynnor. Betet för dagen var Storm R.I.P Shad Curly Tail 20cm i färgen Bleeding Roach som fiskades med Storms skruvsystem MDSS (Multi Depth Screw System) för att optimera gången till att få en riktigt fin gång med  bra bellyflash!  Jag använde 15grams vikten vid fiske på kanter från 4-7meter medans 20grams vikten åkte på när vi fiskade på kanter från 7-12meter. Smidigt och enkelt att bra byta vikt!
På de grunda grynnorna fiskade jag Rapalas X-Rap Subwalk med gott resultat. Riktigt roligt bete att fiska som du jerkar/twitchar fram. Betet går då sida till sida och under spinnstoppen ligger den nästan helt stilla i vattnet när du använder flourcarbontafs,använder du stål/titan tafs sjunker det sakta med nosen först.

Nu ser vi framimot nästa fisketur!

Ut och njut!Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids