Äventyr de Lux

Under flera år har jag och min 11 åriga (snart 12) grabb Felix pratat om att åka till Söröya. Men det har alltid fallit på målsnöret av två anledningar. Inte tålamod att åka 170 mil i bil och så har han har vägrat flyga. Men i år lyckades han övervinna flygrädslan så vi bokade in en tur till Ralph på Sörvaergjestehus. Vi fick sällskap av min gode vän Tommy Segelberg och hans grabb Viktor. Första svängen ut på havet så åkte vi till Breigrun som ligger nära hamnen. Vi hängde på små Atomsilda till ungdomarna för att de skulle få ”träna” lite och ganska omgående stod grabbarna med böjda spön med varsin sej i andra ändan. Med det leendet på grabbarna läppar så förstod vi att detta var mer än uppskattat. Felix bytte till en större pilk och ganska snart fick han en torsk på 7-8 kg.
Men efter en stund så försvann leendet och en viss tystnad infann sig i båten. Den gropiga sjön hade nu började ge sig till känna. Vi bestämde oss för dra in till land innan nån blev för dålig av sjön. Direkt när vi kom in så vi rensade torsken som vi skulle använda till kvällsmiddag. Tommy gjorde en fantastisk fisksoppa så att magarna fick lite annat att fokusera på och samtidigt som batterierna laddades om. Senare under em la sig havet så vi gick ut igen för att fortsätta fiska. Men nu va det slut på uppvärmningen så grabbarna fick hänga på varsin Storm Wildeye Giant Jigging Shad färg Rosa (vad annars). På Felix andra uppvev tar det stopp i frivattnet och han krokar på en fisk som inte på långa vägar ville ge med sig. Efter en stund så får jag hjälpa honom med att hålla och styra spöt , det här va nått som han kanske själv hade tänkt sig. Jag ser direkt på knyckarna att detta inte är en torsk utan en hälleflundra som nästan drar honom överbord. Efter en stunds teamwork mellan pappa och son lyckas Felix landa sin första flundra och den väger 18 kg och är 120 lång. Vi fiskar ett tag till och landar några torskar var den största vägde runt 16-17 kg. Sen va Felix så trött att han somnade på förtoften och han märkte aldrig när vi körde in till hamnen. Idag blåser det som tusan så vi ligger och slappar. 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström