Harrfiske i björnens fotspår

Är det för högt vattenstånd i älven? Ingen fara, Harren hugger som aldrig förr i sjöarna. 
Vi tog båten samt en promenad till en lite sjö med gott bestånd av harr, gädda abborre och sik. Påväg till den lilla sjön känner jag en stank av dött djur… efter ett 20tal meter finner vi en slagen ren. En Björn har tidigare kalasat här. Det kändes lite otäckt då det inte var länge sedan den varit här senast.
Väl framme var Harrarna helt galna! Ett skådespel jag aldrig sett tidigare. Harrar hoppade likt delfiner över den vindstilla ytan. Stenhårt hugg över Vibrax nr2 och 3. Några harrar hoppade säkert ett par meter i längd strax ovanför ytan. De jagade spigg! Jag knöt på Scatterrap Jointed 9cm silver/svart som jag sakta fiskade hem och huggen duggade tätt! Riktigt bra fiske med vikter mellan 6hg-1,3kg på de flesta harrarna. Kusinen min fiskade bra med Storm 360GT i färgen MD. En färg jag själv aldrig hade trott skulle fungera så bra på harr! 
Vi landade drygt 30harrar på en kort stund och kände att det räckte. På hemvägen vid den slagna renen hittade vi nu björspillning….hade vi missat det på vägen hit eller har björnen varit här medan vi fiskade? Utan närmare undersökning gick vi med raska steg tillbaka till båten. 
Från båten testade vi kasta lite vid hamnen och kunde landa fler fina harrar och även några abborrar! Grym dag!
Mvh Ingemar Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson