Högt vattenstånd? Count Down!

Nu har det varit rikligt med nederbörd och snön på fjällen smälter. Vattenståndet är högt och fisken flyttat sig allt mer till platser med lite lä från den starka strömmen. 

Idag var det svinkallt och regnigt. Jag trotsade vädret och gjorde ett kvällsryck för att få mig en god och sen middag. Jag började fisket i bakvatten och strömkanter. Inte ett napp! Betesbyte efter betesbyte men inte! Jag vägrar göra en bomsväng tänkte jag och styrde kosan mot en forsnacke. Strömmen här är lite lugnare på ena sidan av nacken. Jag knöt på en 7cm Rapala Count Down i favoritfärgen S. Här är djupet upp till 3m. Tanken är att presentera betet i ansiktet på fisken så den bara behöver öppna gapet och inhalera. Countdown 7cm modellen går på djup mellan 1,5-2,4m vilket passar perfekt. 

Redan på första kastet hugger en vad jag först tror är en harr. Först strax innan håvning ser jag att det är en öring som bara följt med å stångat lite. Yes! Ingen bom idag! En fin kilosfisk. 

Ett par kast senare hugger en pigg och hoppvillig öring som blir en rolig fight. En helt silvrig tjockis på kanske 1,5kg som snabbt får simma hem igen. Efter detta tilltog vinden till 10-12ms i medel så jag kastade in handduken. 

Det går att få fisk alla dagar i veckan oavsett väder, bara betesboxen är kittad för alla situationer! 

Simma lugnt 


Mvh Ingemar 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson