Hugger dom inte från ena hållet får man ta dom från andra…

Nu har de stora stimmen av vitfisk (betesfisk) lämnat vassen och där med även gäddorna. På sommaren brukar jag hitta gäddorna på branter och friliggande grynnor. Kuperad botten med stora stenar intill djupare områden i sjön brukar också hålla fisk i dom sjöar jag fiskar.Senaste turen fiskade jag och min gode vän Martin just ett sådant område med kuperad botten. Fisket var segt i den starka nordanvinden. Inget hände så vi beslutade oss för att ankra om och kasta på området från en annan riktning. Sagt och gjort! Tredje kastet känner jag ett hårt hugg, jag gör mothugg och känner Shimano Compre spöt buga! Förstår ganska snart att det är en bättre fisk. Drillningen är relativt lugn och Martin kan snart håva en fin meterfisk!

Många gånger när fisket är segt kan just detta med att ”attackera” en spot från en annan vinkel vara nyckeln likväl som att hitta vilket djup fisken hugger på. Jag åker aldrig rakt över området jag tänkt fiska under förflyttning, utan runt för att inte skrämma eventuell fisk. Att vara tyst och försiktig vid fiske (motorer, ankare mm) tror jag kan vara viktigt ibland, kanske inte lika viktigt vid spinnfiske som vid vertikalfiske men jag har sett gäddor bli rädda för en min skugga så jag tror även en båtskugga skrämmer och tror man på det man gör fiskar man bättre! 

Just när det gäller djupet man skall fiska betet på är Storms R.I.P Multi Deapt Screw System (MDSS) ett fantastiskt hjälpmedel. Bara att byta vikt och pröva sig fram vilket djup som funkar just denna dag. Ett bete som funkat kanon bra senaste tiden är Storms R.I.P Shad Curly Tail 20cm och färgen som funkat bäst är Bleeding Roach (BRO). Med MDSS får den förförisk och fin vaggande gång! Glöm inte att R.I.P Shad Curly Tail fiskar grymt i droppet så håll i grejjerna!

Tillbaka till fisket så fortsatte det vara segt men till slut lyckades jag lura en par gäddor till mellan 80-90cm. En härlig dag på sjön trots att det var ”mössväder” i Juli!

Skitfiske! 


Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids