När drömmen blir verklighet!

Idag hade jag en bra känsla! Strålande solsken brukar dock inte vara någon favorit hos gäddorna men känslan var ändå bra!

Packade bilen och for iväg!

Sjön låg iallafall inte blank utan det vågade alldeles lagom. Packade i båten och begav mig mot första stället. Dängde och dängde och dängde lite mer! Inte ett pet! Bytte ställe men lika dött där.

Timmarna gick och det började kännas lönlöst. Men då drog det in lite mörkare moln så då tändes hoppet lite igen och precis när solen gick i moln hugger dagens första gädda. En fin meterfisk som stod landnära bland de stora stenarna.

Men det verkade som det bara var den som var hungrig. Bytte ställe igen till en djupkant men det var ingen hemma där heller. Det började bli ont om tid. Det fick bli en plats till. Jag ställde in siktet mot en djupkant jag åkt över många gånger men aldrig stannat och fiskat på. 

Stängde av motorn i god tid och gled in över kanten. Ankrade försiktigt och hoppades på att det skulle finnas nån huggvillig fisk i närheten. Betesvalet blev som många gånger förr, Storms R.I.P Shad Curly Tail 20cm i färgen Bleeding Roach!

Jag behövde inte vänta länge! I ett spinnstopp hade något fattat tycke för min jigg. Det kändes som en fin fisk, 6-8kg trodde jag iallafall. Jag fick den närmare båten och den kändes bättre och bättre. Pulsen höjdes ! Vad hade jag krokat! När linan pekade rakt ner vid båten förstod jag att jag underskattat fisken från början! Detta kanske var min dröm fisk. Nu är det riktigt tungt, så tungt att jag trodde att gäddan gått fast i någon stock på botten men som tur var  är det grym ”ryggrad” i Shimano Compre 16oz spöt så jag lyckas lyfta den från botten! Spöt böjer som aldrig förr men gäddan var långt ifrån redo att visa sig. Den går tungt efter botten men efter några rusningar kommer hon upp!  En riktig skönhet! Nu gällde det, benen börjar kännas svaga , adrenalinet sprutar genom kroppen, ner med håven och …….JA ! Hon glider in över håvkanten! Vilken fisk!Sätter mig ner och funderar vad som precis hänt! Jag var övertygad att det var en 10+ men inte mycket mer. Krokar av och förbereder vågsäck och måttband. 

Lyfter upp gäddan och den är tung! Gäddan väger 12,15kg och är 123cm lång!

Inatt sover jag gott! En dröm har gått i uppfyllelse! En supersize gädda på spinn! 

Skitfiske på er!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids