Stor håv för både dig och fiskens skull!

När jag åker ut på sjön finns alltid min Rapala håv med. Rapala Extra Large Pro Guide Net heter håven jag använder och är mycket nöjd med! Den är stor och rejäl och har ställbart skaft så du kan få skaftet hela 160cm långt om du vill. Men vill man inte ha hela skaftet ute så skruvar man enkelt fast det på önskad längd. 

Det långa skaftet upplever jag väldigt possitivt när jag fiskar själv och kan då håva mycket enklare. Ofta fiskar jag med relativt långa spön tex mitt 9 fots Shimano Compre spö, och då är det perfekt med det långa skaftet så du kommer åt att håva utan krångel.

Håven har gummerat nät för att skona fisken och för att inte krokar skall fastna lika lätt. Öppningen i håven är 70cm bred och nätet är 85cm djupt. Ramen i aluminium. 

Jag tycker det finns många fördelar med att använda en stor håv vid framförallt gäddfiske. För det första ökar du dina chanser att landa fisken och kanske det viktigaste , det är skonsammare för fisken.

Har du en stor håv kan du lungt och stilla kroka av fisken i håven, sedan låta den ligga där medans du förbereder våg, vågsäck och kamera mm utan att fisken lämnar vattnet. Sedan snabbt upp för vägning, mätning och några snabba kort och sen tillbaka med den. Ibland kan fisken behöva vila upp sig innan du släpper tillbaka den och då är håven ett bra ställe för den att vila på. 

Ut och ta dom nu!

Skitfiske! 

(Här kommer några bilder på en meterfisk jag håvade åt min vän, storfiskaren Martin) 

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids