Ta Fjällrödingen från djupet

Att lyckas varje dag är inte enkelt. Speciellt inte när du fiskar efter Röding i väglöst land högt uppe på fjället. 

Vi hade en dag där rödingen slutade att äta helt. Inte ett enda hugg på hela förmiddagen. Vad är det nu då? Förmodligen var det väderomslaget som rödingen inte tyckte om. 

Vi gav inte upp hoppet utan tog den otroligt lilla och ranka jollen som fanns för vårt förfogande och körde ut mot djupare vatten. Jag spände fast mitt Deeper pro+ ekolod i båtkanten som jag kopplade upp via wi-fi till min telefon. Vi körde runt en stund och hittade ett område med drygt 7m djupt vatten. 

Plötsligt dyker ett eko upp på skärmen(en ”ostbåge”) och ett till och ännu ett. Är dom här? Helt klart hårda träffar och vi bestämmer oss för att snurra här en stund. Eftersom att alla ekon var bottennära knöt kompisen på en Rapala Countdown 7cm och jag valde en Rapala 9cm flyt med 20gram bly ca1,5m framför. Bägge i färgen GFR. Denna färg har fungerat i alla tider så vi kör på säkra kort! 

Jag slänger ut och vevar in ett par meter för att sträcka tafsen ordentligt, låter tacklet sjunka runt 4sekunder och vevar knyckvis hem. Smack säger det och rullen ylar gott! Äntligen! Håven!! ”Den är på land” givetvis vars annars! Lyckas försiktigt skopa in en smällfet röding på säkert drygt 1,5kg. Tyvärr gör rödingen ett skutt och hamnar ut i sjön igen! Men va F*N! Amatörmässigt värre! Rödingen går lös nästan genast. 

Som tur är var det inte den enda röding som föll för vår taktik utan vi fick några fina fiskar på samma område. Ibland är ett litet portabelt ekolod suveränt! På köpet fick vi sjökort över den delen av sjön vi fiskade och kan komma tillbaka och fiska ännu bättre nästa gång. 

Rödingfisket är hett så vi måste tillbaka snart igen! 

Skit fiske 

Mvh Ingemar 

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson