Tillbaka till rötterna! 

Igår fick jag semester och den kunde inte börjat bättre! Fint väder och den tillbringas med familjen vid vårt smultronställe vid stugan vid en sjö i västerdalarna! Det var här fiskeintresset en gång startade när jag fick följa med pappa ut och meta abborre. Det var även här jag lyckades landa min första kilos abborre och även här min första 10 kilos gädda landades. 

Fick 2 timmar över på kvällen igår och hann ut en sväng på sjön. Ibland är det skönt att släppa allt o bara ta sitt spö och en låda beten och ro ut helt utan krav och bara njuta, och göra precis som man gjorde när man precis började sitt fiske. Så det gjorde jag!

Satte på en Rapala Countdown 5cm som så många gånger förr och rodde drag ut mot ett parti med stora stenar intill en brant där abborren brukar kunna hålla till. Sjön låg spegelblank och solens sista strålar bländade när jag tog ut kursen mot branten. Det enda som bröt ytan ytan var kruset efter betesfiskens vak. Hann nästan fram innan jag såg Shimano Zodias spöt buga, tänkte :-Hoppas det är abborre, det var det inte kände jag ganska snart, utan en pigg liten gädda.

Ankrade där och bytte till en So-Run Joker Shad i färgen AS och det dröjde inte länge innan jag får ett bestämt hugg. En fin abborre strax under kilot hade slukat min Joker Shad. Kasten efter hugger ett par mindre abborrar. Shimano Zodias (4-14g) haspelspö är riktigt skönt att fiska med. Riktigt känsligt och kastar långt och en dröm att drilla fisk på! 

Innan det var dags att åka hem testade jag några kast med Rapala Shad Dancer och redan första kastet har jag ett bestämt hugg som jag dock missar. Den fisken ska jag ha revansch på. Rapala Shad Dancer 5cm är gjord i balsa och har en aggressiv gång jag verkligen gillar.  Den ska få förtroendet från start nästa gång! 

En riktigt skön start på semestern och en härlig tur som gav en massa energi!  Ibland är det enkla det bästa! Hoppas abborrarna fortsätter hugga för jag ska nog hinna dit fler gånger denna vecka! 

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids