Ytliga gäddor

Du står där och dänger och dänger! 10 kast blir snart 50 och 50 blir 100. Samtalsämnena avlöser varandra, allt från vilket tafsmaterial som är bäst till varför Lilla-Fridolf är bästa ”toalett läsningen” avhandlas. Plötsligt där från ingenstans smäller det till i ett vevtag. På någon hundradel är ”Lilla-Fidolf” som bortblåst och mothugget med Shimano Compre spöt sitter där i ryggmärgen. Adrenalinet och den skräckblandade förtjusningen infinner sig lika snabbt som ”Lilla- Fridolf” försvann! Du känner huvudskakningar från andra sidan Sufixlinan och det känns som en bättre fisk!  Det här utspelade sig på sjön igår och det är det här fiske handlar om för mig! Kamratskapen , galenskapen, spänningen, adrenalinet och glädjen!

Det som funkat bäst de senaste tiden är fiske på friliggande grynnor där djupet är 5-9m och som ligger intill djup på 12-15 meter. Det som funkat allra bäst är relativt snabbt fiskade gummibeten som Rip Shad Curly Tails och Knocke’r Minnow. Den fisk som har huggit har tagit relativt ytligt så 10grams vikten i Storms Multidepth Screw System har varit perfekt på Curly Tailarna. Även Rapala X-Rap SubWalk 15cm fiskad med ståltafs ( för att få ner den något i vattnet) har lockat till hugg. Förmodligen har de gäddor som vi fiskat på haft siktet inställt på löjjor som gått ytligt. Vilka vi även sett vaka de få lugna stunder som varit.  Var inte blyg att testa att fiska ytligt trots relativt djupt vatten!

Bästa fisken för mig blev en fin 100cm+ fisk som bjöd upp till en fin fight!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids