Ny favorit!

På senaste tiden har det blivit en del abborrfiske för mig. När det gäller hårdbeten så har jag fått en ny favorit i Rapala Shad Dancer(5cm).  Den har en aggressiv gång som lockar abborren till hugg (funkar nog även utmärkt till gädda, gös och öring).

Här har ni alla Färger! Och här den fina Gången

Framförallt har jag använt Rapala Shad Dancer på stengrynnor och grundare områden (2-4m) med mycket  stockar och stora stenar  då den har en förmåga att ”studsa” över och inte fastna! Betet går på 2,1m till 3m. 

När jag spinnfiskar Rapala Shad Dancer vevar jag den monotont eller lite snabbare med korta stopp och ”twitch”. Med flourcarbontafs blir den nästa helt suspending och viker ofta ut bredsidan om jag ”twitchar” den, hett!!  Shad Dancer är ett enkelt bete att fiska och kan även användas som sökbete och betet passar även utmärkt att slänga ut bakom båten och köra lite dragrodd med! Ibland finns det inget bättre än att ta plastekan och ”ro drag” en fin kväll. Sitta och filosofera med solen i ansiktet och plötsligt hugger det!  

Ut och jaga storabborren!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids