Summering Vaeröy resan!

Förra  veckan var vi ett kompisgäng och havsfiskade på Vaeröy i Nordnorge. Vi hade otur med vädret första delen av veckan med starka vindar. I år riktades mycket av fisket efter hälleflundra och det fungerade bra. Roger Larsson från Örebro drog den största i våran båt, en fin flundra på 189 cm. Den fick vi redan första kvällen alldeles utanför hamnen på dom första grundtopparna. Alla stora flundror vi får retunerar vi. Det är en mäktig syn att se en stor flundra simma mot djupet igen. De metoder som fungerat bäst på hälleflundra var mete med hel sej och Storms Wildeye Giant jiggar.Under några dagar satsade vi även på fisket efter stor sej dom största vägde ca 16 kg. När jag fiskar sej så tycker jag att den bästa metoden är när man tokvevar upp en Wildeye Giant jigg Det blir så sjukt grymma hugg när storsejarna hugger samtidigt som man vevar så mycket man orkar upp genom vattenmassorna, det tar tvärstopp!! Även torskfisket var riktigt bra. När jag fiskar torsk tycker jag att veva jiggen med spinnstopp genom vattenmassorna fungerar bäst. Oftast kommer hugget vid just spinnstoppet. Tack alla inblandade för en trevlig vecka. Fiskehälsningar Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren