Denna gång gick det inte vägen!

Gäddfajten 2017

Efter 6 månaders kvalperiod är nu Gäddfajten över för min del. Trots att jag haft mitt bästa gäddfiske år hittills så räckte det inte ända fram. Jag slutade som 8a på 573cm (5 längsta gäddorna och topp 5 är direktkvalificerade), ett resultat jag är grymt nöjd med efter mina förutsättningar men man hoppas alltid på mera.
Det började bra med en fin 115cm älvgädda redan i april som gav hopp om en finalplats, och när sedan Shimano Compre spöt skulle invigas med två 10+ inom en vecka i början av maj så steg förhoppningarna ännu mer! När jag sedan tillsammans med en R.I.P Curly Tail lyckades lura ett nytt PB på 123cm och 12,15kg så trodde jag ändå att det fanns möjlighet. Dock blev det ingen mer fisk över 110cm så nu får jag se framimot höstfisket istället.Måste erkänna att det känns lite tungt att det inte blev någon final, eftersom jag länge legat i ”slagläge” och fisket rullat på bra så har ändå förhoppningarna tänds att att ha chansen att försvara titeln från förra årets seger. Men till slut var resultatet (586cm) som skulle ge direktkvalificering för högt och det är bara att gratulera finalisterna till en välförtjänt finalplats. Grymt fiskat! Ni har en grymt kul helg framför er, en av de upplevelser som ligger mig varmast om hjärtat och som mina kommande barnbarn kommer få höra om och om igen!

Nu skall jag försöka intala mig att jag gjort mitt bästa och se tillbaka på denna satsning med glädje. Jag har många härliga minnen från dessa gäddor och jag tror och hoppas att årets sista meterfisk inte är tagen ännu. Det skall bli riktigt kul att dänga nyheterna från Storm i höst!

En sakta vevad R.I.P Seeker Jerk eller R.I.P Roach kanske är melodin för nästa stora gädda!

Ut och njut! Skitfiske till alla gäddfajtsfinalister och till er andra!

Storm RIP Roach och RIP Seeker Jerk
Storm RIP Roach och RIP Seeker Jerk
Gäddfajten 2017 Andreas Ingrids
Gäddfajten 2017 Andreas Ingrids
Gäddfajten 2017 Andreas Ingrids
Gäddfajten 2017 Andreas Ingrids

 

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids