Höstfisket drar igång!

Löven på träden färgas gula och röda, vattentemperaturen sjunker! Favoritårstiden för många fiskare är här eller iallafall påväg! På hösten äter gäddorna upp sig bland betesstimmen för att klara av den kalla vintern och man har chans att lura en riktigt tjock och tung drömgädda! 

På hösten fiskar jag ofta mindre grundare sjöar. Detta på grund av den enkla anledningen att dessa sjöar ligger nära och jag har tillgång till båt i dessa. 

I dessa sjöar brukar jag söka efter djupare områden dit betesfisken ofta söker sig när vattentemperaturen sjunker (6-10m då sjöarnas medeldjup ligger på 3-4m) . När det finns betesfisk, så finns det nästan alltid gäddor i närheten. Djuphålor och djupkanter är ofta riktigt heta platser att söka gäddan på hösten!

I veckan var jag och min vän Martin ut och rekade ett nytt vatten och det såg lovande ut. Hittade några djupare områden och djupkanter som såg ”heta” ut, och betesfisken hade börjat hitta dit.

Jag lyckades även lura en gädda där som var strax över metern. Den inhalerade en R.I.P Curly Tail. Där kommer mer tid att läggas under höstfisket. Gäddan hade ljusare fläckar på sig men den såg inte ut att lida av det. (Om någon vet vad gäddans ”fläckar” beror på kan ni gärna kommentera under inlägget) 

När det kommer till beten till höstfisket så är Storms R.I.P Curly Tail riggad med R.I.P Multi Depth Screw System en favorit med sin vaggande gång och grymma ”bellyflash”. Under höstfisket kommer  Multi Depth Screw System till sin fulla rätt. Smidigt och enkelt kan du söka vilket djup gäddan äter på genom att enkelt byta till tyngre eller lättare vikt. Jag har upplevt att när nätterna varit kalla måste man ibland fiska väldigt bottennära för att få gäddorna att bita.  Just Curley Tails som kan tas hem sakta och som fiskar i droppet är ruskigt hett under höstfisket! Jag tror även Storms nyhet R.I.P Roach kan vara riktigt bra till höstfisket. Vissa dagar vill gäddorna ha så naturlig gång och så naturtroget bete som möjligt och då gäller det att smälta in och verkligen imitera en betesfisk! Kan vara riktigt giftigt med en sakta hemtagen R.I.P Roach då! 
Det var lite om hur jag fiskar när vi kommer till höstfisket.
Ut och njut!  Skitfiske! 

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids