Shadow Rap min favorit till abborre

Shadow Rap min favorit till abborre

Under hösten har inte mitt jiggfiske inte gett samma resultat som under tidigare år. Jag har dock fått en hel del abborre men saknat topparna dvs fiskar över kilot. Men för ett par veckor sedan så lossade det rejält när jag bestämde mig för att lägga 100% fokus på jerkfiske.
Och med resultatet i hand efter de senaste fisketurerna så är Shadow Rap min favorit till abborre. Jag fiskar med både med Shadow Rap 11 cm och Shadow Rap Shad 9 cm, framför allt så har jag lyckats bäst med den djupgående varianten.

Tre stora abborrar på tre kast

I helgen som var så gjorde jag ett test i en sjö som jag tidigare inte lyckats alls med, men skam den som ger sig. Efter en stunds letande så hittade jag mängder av betesfisk runt ett litet grund. Och flytet från förra fisketuren verkade hålla i sig för på första kastet small det på direkt och höstens tyngsta abborre glider in i håven, 48 cm lång.  Jag låter den simma kvar i håven och ut med ett nytt kast. Twich twich stopp! Då smäller det på ännu en fet borre, samtidigt som jag ser att är fullt med stora fiskar som plöjer i ytan. Nu ligger andra fisken i håven, 46 cm! Slänger iväg ett tredje kast och samma visa igen, ännu en 46 cm fisk glider in i håvgarnet.

Tre stora abborrar på tre kast, jag som trodde att fisket helgen innan va brutalt bra, det här va ännu sjukare och jag som snart fiskat i 45 år får ”knäskakningar”

Det här fisket håller i sig under några minuter, hugg i vart och vart annat kast och bara stora abborrar. Det känns nästan overkligt när jag landar den tionde fisken och av dessa är det bara två som är under 40 cm.

Gjorde även ett lyckat test med en nyhet 2018 som verkar mycket lovande BX Brat en kort och knubbigt crankbait. Mer om det i framtiden

Men efter den sista fisken så är abborren som bortblåst och jag ser på ekolodet att all betesfisk försvunnit. Jag sätter mig ner och bara njuter, vilken upplevelse kanske kanske once in a lifetime.
Jag lät de tre största borrarna gå kvar i håven så jag kan väga dem,  1,46 – 1,37 och 1,33 kg

Nu får det bli helg så man kan fiska!!

Shadow Rap min favorit till abborre!

Shadow Rap min favorit till abborre

 

 

 

 

Läs gärna mitt förra blogginlägg

Se klippet med Mathias Holgersson när han berättar hur han fiskar med Rapala Shadow Rap Shad

Läs mer om vilka färger som finns i Normarks katalog http://bit.ly/shadowraps

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström