Triumf!

Säsongens sista tävlingar för min del i mete är alltid Nordic Bagging Meeting i Söderhamn, prestige o kamp in till målsnöret råder i det stentuffa startfältet. Och det började bra för mig!

Hmm! Drog plats 13 ur lottpåsen, hur ska detta sluta?

I Söderhamnsån bjuds det på fiske efter stor mört, brax, id, vimma, abborre men även torsk, strömming och lake har jag jag sett i keepnäten. Som jag tidigare nämnt så släpps all fisk tillbaka oskadda efter vägning inom Internationellt Mete.

Huvudtaktiken var att fiska med s.k Take-Apart spön med en längd på 10-13m, finessen är att använda kort tackel för att ha kontroll och sedan ta isär spöet när du landar fisken. Med mina tidigare erfarenheter från ån när jag tävlat visste jag oxå att det kan vara idé att göra en kort plats. Detta blev ett segervapen denna dag!

Ni som tror att det behövs extrema prylar för att vinna tävlingar i meta ska jag förklara på ett enkelt sätt hur jag vann på över 26 kg med ett 30 år gammalt 4,5 m långt metspö med ett tackel som säkert oxå är 15 år gammalt!

Det kan låta nästan oseriöst att fiska med sådana enkla prylar, men varför ska man krångla till det om man inte behöver! Fiskade med ett flöte som bar 1,5 gr bly med huvudlina 0,16 mm, tafs 0,14 mm Sufix 21 FC med en krok i strl 14 längst ut. Krokbetet var tre röda maggots.

Slängde ut några enstaka bollar mäsk till att börja med för att sedan bara underhålla platsen med s.k losefeeding, alltså att kasta ut en nypa maggots då och då med känsla för vilken respons det ger. Huvuddelen av min fångst bestod av id, en rackarns glupsk art som kan snabbt dammsuga upp alla beten på platsen så det gäller att ha tempo i mäskningen.

Trångt i Söderhamnsån!

Nåväl, i morgon är det final för min del på metesäsongen. Fisken har som ni vet fenor så vi får se hur det går.

Trångt vid invägningen!

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide