Kallt men kul gäddfiske!

Nyligen hade jag en kul guidning med några stamkunder på gädda, och bra gick det med tanke på 1,5 – 2 gradigt vatten och nån minusgrad i luften hela dagen!  

Nyligen hade jag en kul fisketur med stammissarna Andreas och Victor i Quitrexbåten, och bra gick det! Vi fiskade i nya coola fiskevatten, och på vissa skyddade ställen hade isen redan lagt sig men det var bara att gilla läget och köra hårt! Vi hade endast 1,5 – 2 grader i vattnet där vi fiskade och av erfarenhet så blir gäddorna tjuriga då, precis som den här fiskedagen! Sen att det var mycket kallt vatten så hade vi utöver detta även minusgrader i luften hela dagen vilket resulterade i frusna ringar på spöna och kalla och blöta multirullar (själv valde jag haspelrulle pga detta)! Ett tips på senhösten och tidigt vårfiske är att ta fram haspelutrustningen istället då man inte blir lika blöt som med multirullarna, vilket sparar både på händerna och tålamod! Jag älskar nya Shimano Tranx 301 HG rullen som tusan, men riktigt kalla fiskedagar föredrar jag haspelrullar och kör ofta med Shimanos Aernos eller Exage i 5000 storleken! Hur som helst, vi hittade några fiskeplatser som var mycket intressanta varav en plats var extra het då det var mycket fisk på just den platsen (vi fick även dagens gäddmadam på den platsen, se bild)! Gäddorna var helt klart tjuriga, men ett långsamt fiske nära botten kändes hetast den här dagen! Helt klart fick vi mersmak för platsen, och nästa gång får det nog bli kajaken där då ramp saknades där i närheten! Vi blandade ganska mycket med betena, men ett bete som fick jobba extra mycket var Storms RIP Curly Tail vilken alltid känns het! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer