Kors i taket, regnbågsfiske med fluga!

Nyligen så passerade jag en sjö med Regnbåge, och givetvis passade jag på att ta med flugspöt då (se selfiebild)! Det blev tre ”Bågar” landade, varav en lite bättre!

Kors i taket, nyligen blev det ett regnbågsfiske för undertecknad då jag passerade ett sådant vatten, och helt okey gick det trots kort fiskedag! Jag fiskade själv (kallt som tusan), men det hann bli 3 st landade regnbågar under några timmar (C&R), och utöver dom så missade jag även 3-4 regnbågar som nu började nappa försiktigare! Det måste vara minst 20 år sedan jag fiskade efter regnbåge och landade fisk senast, så det var faktiskt ganska kul tyckte jag! Då vattnet var ganska kallt så valde jag att släpa flugorna sakta efter botten, vilket uppenbarligen funkade bra just den här dagen! Ett flugspö i klass #6, #7 eller eventuellt #8  bör vara lagom känner jag då man ofta fiskar med lite större flugor som väger en del då de suger mycket vatten! Själv lånade jag ett 9′ G.Loomis Pro4X #6 spö vilket kändes som ett toppenbra spö! Dock hade jag små blyhagel på linan för att kunna komma ner ordentligt trots sjunklina, samt en tung fluga så en #7 spö hade kanske/eventuellt varit ännu bättre!? Grymt fina spön från G.Loomis förövrigt, de rekommenderas varmt (superfina)! Klass #8 är nog egentligen överkurs, men en blåsig dag med tunga flugor (med lite vikter på linan) så kanske detta spöt kan vara ett alternativ, eller så kör man ett lättare gäddfiske alt  havsöring med den spöklassen!? Kallt som tusan men kul, nu ser jag fram emot ett annat fiske framöver! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår som vanligt!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en massa bilder (oftast bättre fiskar) och annat kul! Länk: www.instagram.com/fishguide.se/. Sidan heter ”Fishguide.se” för er som vill följa mig där – vi hörs! :-)

Comments

Kommentarer