Roligt ismetepass

Idag var det åter dags att beträda isen i jakten på drömgäddan. Sol och vindstilla och pelagiskt ismete skulle det bli.

Men det skulle inte börja bra. Redan 2a hålet gav veven till min borr upp. Det var bara att sätta sig i bilen och åka hem och hämta min 150mm borr. Det fick bli ”trehåls varianten”. Väl på isen hann jag bara få ut 2 spön innan det fällde. En fin tjock ca 85cm gädda landades och släpptes tillbaka. Mörten placerades ca 1,5 meter under isen oavsett djup.

Det fortsatta fälla med jämna mellanrum och Rapala Squall XXH spöna fick jobba idag. Det blev 5 gäddor mellan 80 och 96cm och ett par mindre. Bra snitt men utan den riktiga toppen! Men den kommer förhoppningsvis den oxå!

Något att tänka på när det är kallt när du ismetar, är att hantera gäddan ovan isen så kort tid som möjligt om man skall sätta tillbaka fisken. Gäddans slemskikt och ögon är känsliga och kan lätt skadas om den är utsatt för kyla för lång tid. Ett tips är att packa i ordning en väska med tång, vågsäck, avkrokningsmatta, våg och måttband så allt finns tillgängligt när det väl fäller. Skall jag inte fota fisken brukar jag kroka av direkt i hålet om det är möjligt. Är det för kallt stannar jag hemma eller fiskar något annat.

Ut och njut ! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids