Rapala Flat Jig räddade dagen!

Senaste pimpelturen började väldigt frustrerande.

Hade mycket fisk ”inne” som jag såg på ekolodsskärmen. Fiskarna steg mot min Rapala balanspirk men dom vägrade hugga. Försökte hålla still, lyfta sakta, små rycka när dom steg men dom ville inte hugga.

Till slut lyckades min vän Martin kroka en fin fisk på 40cm men det var det enda.

Testade att fiska mindre balansare men dom högg inte ändå. (Oftast upplever jag att när abborrarna inte hugger så kan det fungera att gå ner i betesstorlek men inte denna dag)

Kollade i beteslådan och funderade vad jag skulle hitta på. Beslutade mig för att testa Rapala Flat Jig . En balansare med bredare kopp än Rapala balanspirk.

Tänkte att en bredare profil kanske skulle locka till hugg. Jag fiskade på ca 6-7m och släppte ner balansaren ca 3 meter och där kom en fisk. Den stiger i full fart och PANG!

Den sitter! En riktigt välmatad abborre på 39cm.

Vi fiskar sedan av en brant från 6 till 12 meter och på 8 meter får jag kontakt med bättre fisk. Ett bättre hugg som bommas följt av ytterligare ett där jag lyckas kroka fisken. Dagens största abborre på 41cm kunde landas fotas och släppas tillbaka. Denna dag var Rapala Flat Jig med sin bredare kropp melodin.

Ibland kan det vara idé att experimentera med betesstorlek för att hitta melodin för dagen!

Pimpelfiske med ekolod och balansare är fantastiskt kul!

Ut och njut!

Skitfiske!

Rapala Balanspirk till vänster och Rapala Flat Jig till höger.

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids