Full fart!

Arrangemangen rullar på i massor i vårat avlånga land, även i Stockholm och Göteborgstrakten fiskas det för fullt på våra isar under påsk. Självklart har jag fiskat och jag kan inte klaga på framgångarna!

Nyligen deltog jag i en cup i trakterna av Sveg i Härjedalen, det gav mig chansen att verkligen hårdtesta Rapala Nordic Ice under tävlingstiden.

Rapala Nordic Ice

Jag kan nämna att plagget är klassat ner till -30C°, och faktiskt låg temperaturen i dom trakterna när vi äntrade isen! Jag kör alltid 3-lagersprincipen, alltså ull närmast kroppen samt fleece utanpå och det räckte gott och väl trots den stränga kylan. Detta är ett plagg som jag verkligen rekommenderar vid kallare dagar på isen, denna helg hjälpte det mig under fisketiden till fina placeringar varav två pallplatser.

Glada killar.

Min Proguidekollega Andreas Ingrids ger här en bra beskrivning av plagget:

I Härjedalen kom oxå säsongen första större seger under Målingspimpeln.

 

Men när kampen gick vidare i Älvdalen nyligen blev det betydligt tuffare, då deltog även mina två yngsta barn och bästa placering i bilen stod på spel!

Djup koncentration!

Det var med nöd och näppe min tredjeplats räckte till seger i Team Storm då det var nära att deras fjärde och femteplats blivit bättre i knatteklassen.

Metoder som fungerat har varierat, dock har tafs och mormyskafisket dominerat när ett tjockt snötäcke ligger på isarna. Mer om tafsfiske kommer snart i inlägg längre fram, istället bjuder jag på ett tips när det gäller fisket med mormyska.

Vi tävlingsfiskare föredrar mormyskor tillverkade i wolfram då även små mormyskor kan användas på lite större djup, flera varianter finns i sortimentet men jag föredrar koppar och guldfärgade kroppar. Det jag gör är att lägga en klick orange eller rött färgat lim som huggpunkt där kroken fäster i kroppen, ett trix som jag tycker gett mera hugg.

Bland de renodlade mormyskafantasterna används linor ända ner till 0.04 mm för att öka sjunkhastigheten och presentationen av mormyskan, jag rekommenderar dock 0,12-0,14 mm och här är Sufix Magic Ice en bra lina. Framgångsrika beten är fjädermygglarver, pinkies (små maggotts) och maggot i olika färger.

Ännu återstår massor av vinter i mina trakter och påsken är en stor isfiskehelg för tusentals sportfiskare, så passa på och ge er ut på isen och njut.

Syns!

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide