Gädda gör mig glad!

Jag och min kollega och tillika fiskekamrat jobbade ett gemensamt dygnspass igår.

Vi tittade väderprognosen och det såg ut att bli drömväder under Söndagen (idag). Vi måste försöka ta oss ut på sjön var vår gemensamma tanke. Ringde hem och frågade barnen om dom var sugna att följa med. Svaret blev: – Ja, om vi får åka skidor!

Så fick det bli!

Detta fick styra vårt val av sjö och ställe. Vi bestämde att vi skulle fiska en djupkant vi tänkt på en tid så där fick det bli.

Jag åkte hem och hämtade barnen och vi begav oss mot sjön! Till vår lycka var det skare på sjön och perfekt skidföre! Jag klagade heller inte när de senaste turerna varit på isar med riktigt dåligt före.

Efter en stund dyker även Martin upp med motorborren och vi börjar sätta ut våra spön. Mörten placerades en meter under iskant. Nu var det bara att vänta och njuta av solens efterlängtade strålar!

Barnen åker skidor och jag och Martin pimplar när dagens första gädda fäller på spöt längst ut. Martin rusar och det ser ut som en bra fisk. Hinner fram och kan landa en fin gädda åt Martin!

Släpper tillbaka och sedan en ”High Five”! Jag sätter på en ny betesfisk och sänker ner. När jag ska fästa linan i vippan känner jag ett hugg i handen! Släpper efter lite och gör mothugg! Den sitter! En mindre gädda, men första gäddan jag fått som huggit i handen på mig.

Sedan var det Martins tur igen, även denna gång en mindre fisk men dom verkade riktigt huggvilliga. Vi släpper tillbaka denna och går tillbaka till våra pimpelspön. Det dröjer inte länge innan det fäller igen på spöt Martin nyss drillat den mindre på. Rusar dit och sätter mothugget. Rapala Squall spöt bugar djupt denna gång. Efter några rusningar kan Martin landa min största för dagen.

Nu kommer även barnen åkandes på sina skidor och vill vara med på bild.

Sedan blir det pannkakor med sylt, och gifflar som efterrätt innan det är dags att ta upp.

Alla nöjda och glada efter en kanondag på sjön!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids