Efterleksfiske = X-Rap Peto

I helgen kom jag och min vän Martin äntligen ut på en heldags fiske.

Det var dags att pröva en sjö vi inte fiskat under efterleken förut.

Vi trailade i och började söka fisk. Jag fikade en Rapala X-Rap Peto och det dröjde inte många kast innan första fisken satt. En liten men ändå, dom verkade vakna.

Vi driftade efter vasskanten och några kast senare satt även gädda nr 2. En bra start! Men vi hittade ingen större koncentration av gädda. Vi sökte oss djupare, men där hände ingenting.

Sedan kommer vi fram till ett grund med växtlighet som ännu inte nått ytan. Jag kastar precis på kanten till grundet och har ett försiktigt pet. Kastar igen och det hugger igen! Känns som en ok fisk men inte mer. Men den växer ju närmare båten den kommer. Ropar till Martin att han måste fälla ut håven. Efter en del strul med beten i håven och viss panik glider en fin gädda till slut in i håven.

Rapala måttbandet visar 108cm och vågen stannar på 7,7kg. En riktigt fin fisk! Det blev dagens största. Även Martin fick en fin gädda på 98cm.

Bästa betet för dagen var Rapala X-Rap Peto i färgen ABR.

Den börjar ha några gäddor på samvetet nu!

Hann även ut på en kortare tur idag! Även denna dag var det X-Rap Peto som regerade! Men idag var det färgen HTIP som funkade bäst!

X-Rap Peto är ett grymt sökbete, det kastar långt och krokar otroligt bra med sin hårda kropp! Börjar bli en efterleksfavorit hos mig!

När jag fiskar Peton kommer ofta huggen i vevstoppen. Så variera farten med en del spinnstopp så ska ni få känna hugg!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids