Familjekamp med rejält pb!

Reglerna är enkla, två spön var, yngst väljer bete först och man får inte välja eller byta till likadan färg. Låt kampen börja!

För någon vecka sedan sopade min yngste son banan med mig under en kort tur med dubbelhugg på slutet och således 2-0, och naturligtvis blev betet han fångade sin första egna uppdragna gädda oxå nr:1 denna gång.

Super Shad Rap

Super Shad Rap i färgen ROL blev hans förstaval så då försvann den möjligheten för mig, min äldste son var sedan på tur och även han valde samma modell men i andra färger.

Vi hade i princip bara hunnit lagt ut samtliga spön när första hugget kom, naturligtvis då på minstingens spö. Eftersom han inte når upp till spöhållarna ännu fick jag kroka, och det var sannerligen tungt!

Band of brothers

Denna fisk var alldeles för tuff för en sjuåring att bemästra så då fick storebror hjälpa till, jag stod bara och betraktade och skrattade inombords när de smått hysteriska ropen ekade över sjön.

När fisken väl låg i håven tog han ingen risk, nej bäst att backa några in mot hytten för säkerhets skull. Men detta är grabben med skinn på näsan så på med gäddhandskarna och dags för snabb posering.

Prydligt Pb!

Stolt som en tupp hade han hela famnen full i 102 cm gädda, en höjning av pb med nästan 100% och metergränsen besegrad. Men det var inte slut där, båda mina söner fullständigt förnedrade mig denna kväll och resultatet blev 3-3-0. Jodå, nog fick jag höra frasen ”är inte du sån där Rapalaproguide du?” ett par hundra gånger känndes det som.

Så det blev bara att hålla sitt löfte att bjuda på pizza på hemvägen som pris, natuligtvis med ett dolt leende på läpparna. Tror ni dom vill ut igen snart?

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide