Mycket trolleri nu!

Jahapp, abborrprylarna får vila en period nu. Dags att jaga lite gäddor och först ut blev en trollingtävling, tätt följt av ännu en deltävling i familjekampen!

Jag erkänner att jag inte är någon välslipad trollingfiskare när det gäller tävling ännu, men övning ger färdighet och när chansen dök upp på hemmaplan var det bara att prova. Fem längsta gäddorna var det som gällde och sex spön var tillåtna, nu föll det sig så att jag blev ensam i båten den här tävlingen och med hård vind blev det rejält kämpigt.

Jag kan säga att jag var helt utpumpad efter denna dag!

Super Shad Rap

Min förkärlek till Super Shad Rap lyste väl igenom när hälften av antalet spön var preparerade med betet, och visst dröjde det inte länge förrän första hugget oxå kom på mitt favoritbete. När fem gäddor väl hamnat på papperet och tre av dom hade tagit på färgen ROL sökte jag efter större exemplar, men meterstrecket klarade sig denna dag.

Nära metern!

Och visst är det så att även större abborrar gillar Super Shad Rap!

Glupsk abborre.

Det visade sig i varje fall när tävlingen summerades att jag placerade mig som god tvåa på 434 cm på de fem längsta, endast fem centimeter från segern! Nu grämde jag mig inte över detta, visst tappade jag några som kändes större men det är man absolut inte ensam om.

Hård kamp.

Nästa fight blev en skön kvällstur med min yngsta son, utrustade med varsitt Catanaset avsett för gäddfiske. Svårare än så behöver det inte vara, och visst fick vi båda fisk under denna magiska kväll.

Njutning!

I det dova ljuset valde jag en klassisk orange CountDown medans han körde sin favorit Super Shad Rap ROL. Men när jag landat min första gädda tänkte han till rejält och ångrade sig i betesvalet, en äldre modell i starkare färger blev hans nya val.

Hoppglad gädda.

Och visst blev det väl så att när vi bröt upp för kvällen hade resultatet svängt till 2-1 till hans fördel, jag krävde på stående fot revansch inom en snar framtid och svaret kom snabbt. Kan du väl försöka med!

Kommer strax en summering med härliga bilder och framgångar från Siljan Trophy som fiskades under helgen, vad sägs om att segrarnas 10 längsta gäddor mätte 995 cm!

Syns!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide