Abborrbonanza!

Så grydde en ny dag och vi hade tinat upp, fiskesuget var på topp när det spåddes sol och betydligt varmare temperatur. Och det skulle visa sig att det blir en dag som vi sent kommer att glömma!

Tidigare fiskade områden betades av ganska snabbt, och det konstaterades att abborren nu hade lämnat de grundare områdena. Det var ju ganska naturligt oxå när vattentemperaturen nu var nere i 7,8C°, dags att styra skutan mot djupare partier.

Sämre kan man ha det!

Kändes konstigt att tackla om och plocka av den tidigare så grymt effektiva Shadow Rap Deep, men det var ett faktum att jag nu behövde nu ett bete som uppfyllde två kriterier. Inte alltför stort och djupgående, valet fick av en slump bli Storms Arashi Deep.

42 cm.

Så kom då äntligen ett skapligt hugg och måttbandet visade 41 cm. En fin abborre på alla sätt och vis men jag var inte nöjd, dags att utforska okända områden. Efter en bra stunds letande hittade vi då ett område som hade det jag var ute efter, större stenstrukturer över djupare vatten. Och nu började några timmar av oförglömligt fiske, den minsta kom först.

43 cm.

Pang!

44 cm.

Pang!

46 cm.

Pang!

46 cm.

Galet va? Nu var det naturligtvis inte så enkelt som det ser ut, nyckeln var att äntra området rätt och att betet gick så pass djupt så det slog i stenarna ibland. Min utrustning består av kombon Shimano Ultegra 2500 tillsammans med Speedmaster CX 9″ 7-21 gr, en perfekt utrustning som även matchar större gäddor om dom skulle visa sig. När det gäller lina är Sufix Nanobraid absolut en favorit, en lina som klarar flera års tufft fiske. Fördelen att kunna gå ner i diametrar på 0,10-12 mm är många men en längre kastlängd, och det faktum att linan bryter vattnet bättre och betet går djupare är några som jag uppskattar.

Ännu en fin abborre på väg.

Jag har börjat gå upp lite i diameter på tafsen där jag kör Sufix Super 21 FC 0,40 mm, en lagom diameter som inte påverkar gången nämnvärt och klarar gädda bättre.

Efterhand under fisket så höjdes ribban hela tiden och efter ha klarat av +45 två gånger så var det magiska 50-strecket som hägrade. Jag hade börjat styra skutan hemåt och plockade ihop lite saker när nästa bestämda hugg kom.

Var lite svårt i början att avgöra om det var gädda eller abborre då det var skaplig tyngd, men nog sjutton var det väl knyckarna från en abborre i andra änden?

50 cm!

Äntligen, när längden visade 50 cm var det jubel i båten, mission accomplished!

Vilken dag detta blev, när jag summerade hade jag fått åtta abborrar över 41 cm med 50 cm i topp. Detta i ett näringsfattigt vatten med långsam tillväxt på fisken, bevis för att en nogrann kartläggning och hårt jobb kan ge fantastisk utdelning.

Det spås varmare vindar snart, vet ni var jag gör då?

Syns!

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide