Stora laxar på Åmåltrophy!

Igår lördag var jag Andreas Jakobsson och Tomas Uzusienis med på tävlingen Åmåltrophy på Vänern. Många team var fiskesugna, hela 58 team var plats riktig roligt. Efter starten åkte vi en bit söderut,vi satsade på högfartstrolling runt tre knop, en bra metod när man inte vet var laxen är, man täcker av ett stort område med den farten. Första timmarna var tröga utan napp. Men sen såg vi att måsarna började dyka och plocka småfisk på ett grundområde. Nu var det jakt på gång. Vi vaknade till när en Tekota började morra ilsket. En större fisk hade tagit en Rapala x Rap 10 cm helt ytligt.Andreas drillade bra och efter en stund synade en lax på nästan 9 kilo håven, en kanonfin fisk. Vi nötte på den fläcken resten av dagen då det var mycket betesfisk på lodet.När det var en timme kvar av tävlingen löste ett djupriggspö ut, en fin lax satt i andra änden. Den hade tagit en X Rap 8cm.Våra laxar räckte till en sjundeplats på tävlingen. Grattis till team JS från Arvika som vann tävlingen med fem fina fiskar. Laxhälsningar Henrik

Comments

Kommentarer