Abborrfisket 2018

Dags att även summera abborrfisket 2018 . När det kommer till abborrfisket fick jag verkligen en riktig ”aha upplevelse ” i år.

Hårdbeten

Då tänker jag främst på abborrfiske med hårdbeten och då framförallt jerks som Rapala Shadow Rap och Shadow Rap Shad. (Shadow Rap=Slow sink 11cm/Skadow Rap Shad = Slow Rising 9cm)

Dessa beten kan verkligen vända en dålig dag till en väldigt bra.

Tre heta färger på Shadow Rap

Tre heta färger på Shadow Rap Shad Deep

Kommer aldrig glömma sommarmorgonen på stengrynnan. När solens första strålar precis nådde över trädtopparna hade sjöns stora abborrar huggsexa på grynnan. Shadow Rap och Shadow Rap Deep var det som gällde och flera abborrar på 40+ fick syna nätmaskorna i håven.

Även Shadow Rap Shad Deep skulle visa sig kunna lura riktigt fina abborrar.

Årets längsta abborre högg stenhårt på en snabbt jerkad Shadow Rap Shad Deep bland löjjstimmet. Vilka underbara hugg!

49cm abborre bjöd verkligen upp till dans!

Mjukbeten

Självklart blev det även en hel del jiggfiske. Min favoritjigg till abborrfisket är Storm So-Run Joker Shad tätt följt av nyheten Storm 360GT Largo Shad. Dessa har funkat riktigt bra när jag fiskat lite djupare.Storm So-Run Joker Shad, en grymt bra jigg till abborrfisket.

Några fina lurade med hjälp av jiggfiskad Joker Shad.

Årets tyngsta fisk tog på en jiggfiskad Storm 360GT Largo Shad. En jigg med mycket profil som visat sig vara riktigt het till sjöns hungriga abborrar.En Largo Shad där jag tagit bort flärpen var överlägsen denna dag.

1,5kg och 48cm på Largo Shad.

Både Joker Shad och Largo Shad har en flärp som kan avlägsnas om man vill förändra gången på jiggen, vilket visat sig göra susen vissa dagar. Dessa två jiggar lämpar sig också att riggas med offset krok till fiske med Texas och Carolina rigg.

Det blev även en del drop-shot fiske med So-Run Makan Minnow med gott resultat när abborren var trög.

45cm abborre som sög i sig en drop-shot riggad Makan Minnow.

Abborrfisket växer så det knakar, med all rätt. Abborrfisket bjuder på mängder av metoder så som jerkfiske över sten och gräs, traditionellt jiggfiske,drop-shot, texas och Carolina rigg mm mm , som man kan experimentera med. En liten förändring kan göra stor skillnad. Känner själv att jag har mycket kvar att lära och ser fram imot 2019 med spänning!

Hoppas alla ni läsare haft ett grymt 2018 på våra fantastiska abborrvatten! Nu hoppas vi 2019 blir ännu bättre!

Skitfiske och god jul och gott nytt år om vi inte hörs här innan!

Comments

Kommentarer