Gäddspinnfisket 2018

Jag tänkte försöka mig på en kort summering av årets spinnfiskesäsong efter gädda.

Man kan ju lugnt säga att säsongen rivstartade. Iallafall vädermässigt. Det gick nästan från isfiske till efterleksfiske på två veckor.

Tror jag lyckades lura en olekt gädda de få pass jag kom ut innan det var full lek.

Olekt dam som sög i sig en långsamt jerkad Rapala Super Shadow Rap.

Sedan kom efterleken och det var bra fart på gäddorna. Rapala X-Rap Peto blev snabbt en favorit.

Sommaren var fantastiskt varm och fin om man tänker på bad och lek i det varma vattnet, men för gäddfiske var det ingen hit.

Det blev en del fina gäddor men dessa duggade inte tätt.En snabbt fiskad Rapala Super Shadow Rap var melodin denna fina sommarkväll.En R.I.P Seeker Jerk på det grunda stengrundet kunde lura denna smala långa fisk.En fantastiskt fin kväll och en snabbt fiskad Rapala Super ShadowRap var åter melodin.Denna 112a sög i sig en Storm So-Run Joker Shad under abborrfiske.Även denna gillade Joker Shad, dock slutade det med ett sytt finger på akuten.

Men så kom äntligen hösten. Vattnet kyldes av, löven färgades gula och röda för att till slut falla till marken. Under denna tid på året klumpas betesfisken mer och mer i djuphålor och vid branter och då följer gäddorna efter. Höstfisket gick riktigt bra. Storm R.I.P Curly Tail var grym och lurade många av de större gäddorna.

Ju närmare vintern jag kom så kändes det hetare och hetare. Betesfisken var på rätt ställen och till slut lyckades jag lura en riktigt fin gädda.

Men det var inte målfisken. Målfisken var en fisk över 10kg detta år. Det såg ut som jag skulle bli utan. Men näst sista spinnpasset efter gädda kom hon som en blixt från klar himmel!

En enorm lycka,lättnad,glädje,tomhet och eufori infann sig! 10kg+ och 120cm skönhet. Denna räddade säsongen. En sakta fiskad Rapala X-Rap Peto i färgen ROL stod för förarbetet! Lycka!

Nu blev det mycket bilder i detta inlägg. Det fanns en mening med det. Genom bilder minns vi fiskar, känslor och man blir glad. Det blir iallafall jag när jag ser tillbaka på alla fina glada stunder fisket ger!

Skitfiske på er och nu hoppas vi 2019års gäddfiske blir än bättre!

Comments

Kommentarer