Röding med Deeper Pro +!

Efter 120 spötimmar med ismete efter drömöringen utan ett fäll fick det vara nog, lägger ner jakten detta år. Nu var jag sugen på att känna draget av en arg röding i änden på linan!

Jag brutit allt vad traditioner heter under inledningen av denna issäsong, normalt sett skulle jag redan nu haft ett par rödingturer samt tävlingar i bagaget men ibland finns det annat som måste få gå före. Färden mot sjön var otroligt varierande i temperatur, allt mellan nollan och -14 C° noterades. Så kan det vara när man färdas genom olika klimatzoner och m.ö.h skiftar närmare 500 meter!

Rödingen var rejält trög denna dag och flera fiskar visade sig på skärmen utan att nappa, om det nu är någon som inte stiftat bekantskap med Deeper så är det det genialiska ekolodet som har storleken av en tennisboll och sedan använder du din telefon eller surfplatta som skärm. Ett tips är att ladda ner gratisappen och köra simulering och prova sig fram.

Nyfiken röding!

Översta strecket i denna bild är min upphängarfluga följt av blänket som denna dag endast var en Arctic Flash Light röd, och sist min krok som är agnad med maggots. Det röda tjocka strecket som dyker upp mitt på bilden är en röding som är frame och hälsar på men väljer att rata betet.

Här är en röding som dyker upp direkt vid nedsläpp, även denna fisk simmade vidare.

Här syns det tydligt hur rödingen reagerar vid små rörelser med betet, denna fisk valde att hugga!

Det här blev dagens största röding, ni ser hur en liten lyftning framkallar hugget och även en del av drillningen.

Efter en kortare huggperiod när solen började gå ned blev detta ännu en lyckad rödingjakt, och det ska inte dröja länge innan det blir en nästa tur.

Deeper ger en mycket bra bild av hur det ser ut under isen och framförallt hur fisken reagerar vid olika rörelser, och naturligtvis större chans till hugg!

Syns!

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide