Tufft fiske efter abborre

Gånga helgen spenderades på isen i tuff nordanvind. Fisket var väldigt svårt men med mkt tålamod kunde vi landa en del fin abborre. Rapala s-fix pimpel laddad med sufix 832, 2m fluorocarbon tafs och mormyska var det som gällde för mig. Tjocka abborrar som fick linan att svikta på uppvägen kändes skönt efter att ha trotsat den hårda vinden. När man är ute på ensliga sjöar och fisket är trögt är det stor fördel att ha ekolod med sig. Deeper PRO + kopplad med wi-fi till surfplattan eller telefonen skvallrar när det är fisk och synar betet. Att kunna följa fisken under isen är ovärdeligt och att samtidigt kunna göra ett eget sjökort över en sjön hjälper extremt mkt att hitta rätt nästa gång. Det går förvånansvärt snabbt att få en bild av hur botten ser ut även på vintern. Hård eller mjuk botten, hur tjockt med lös dy det är, höjdkurvor osv. Nu hoppas vi på att vårvärmen smyger sig på med soliga dagar ute på isen!

Skit fiske

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson