Tunga laxar i vårsolen

Det makalösa fisket håller i sig på Vänern. Den ena ”bamse”laxen efter den andra landas på olika platser i sjön. Igår besökte jag Dalbosjön i jakt på silverfiskar i form av lax och öring. Det fick bli till att chansa lite då det blåst hårt ett tag men valet av plats blev till slut helt okej. Huggen duggade inte tätt men när det väl högg gick det tungt i linändan. Första laxen som högg var hela 88 cm lång och vägde 8,1 kg! De andra fiskarna vi fick var inga anorektiker direkt utan vägde 7,1 och 5,7 kg. Bästa sättet att lyckas med laxfisket på våren är att leta varmvattenfläckar nära land. Presentera ditt bete i översta vattenmassan dvs strax under ytan. Laxarna gillar att mysa i det soluppvärmda ytvattnet. Beten med lugn och yvig gång fiskar ofta bäst. Ett exempel kan vara en Rapala Husky med en trekrok monterad under buken i mittenöglan.

Drömmer du om att fånga en riktigt stor insjölax? Chansen att lyckas nu är bättre än någonsin!

Sundridge-overallen är inte bara varm och skön. Den håller dig flytande om du skulle ramla i sjön också.

Ut och trolla med er!

Mvh Ove Johansson

 

Comments

Kommentarer