Stora laxar på Vänern!

Igår åkte jag och farsan till Vänern. En fiskedag med siktet inställt efter dom blanka fiskarna lockade. Vi valde ett större grundområde till startplats. Vattentemperaturen har ökat bra på slutet och visade runt nio grader i ytan. Till en början var det ganska blåsigt, vilket gjorde att det var svårfiskat med korta och ganska höga vågor. Efter några timmar utan ett napp så hittade vi ett intressant område där botten gick upp och ner helatiden. Det visade mycket betesfisk, med endel fina bågar inblandade. Första huggen kom på djupriggen ett trippelhugg gav skrikande rullar, nu blev det fart i båten. Två av fiskarna släppte ganska snabbt men den tredje håvades och dagens första var landad.Nu började vi snurra på fläcken det tog inte långt tid innan nästa fisk hugg i ytan. Farsan drillade in dagens andra. Sen dog vinden ut helt och fisket blev svårt med sol och bleke. Men vi fortsätte att nöta på fläcken, det brukar löna sig att ligga kvar där man fått fisk. Timmarna gick utan hugg, men vi vaknade snabbt till när en Tekota började tok morra. Farsan drillade en större fisk.laxen gjorde flera fina rusningar och gav en rolig fight. Men efter en stund håvade jag dagens tredje lax, en riktigt fin fisk i bra kondition. Vi tappade några fiskar till men ingen mer landad. Laxhälsningar Henrik.

Comments

Kommentarer