Öring, harr och spötips

Vi hade inte mkt tid på oss innan kusinen var tvungen att åka på jobbet, men ett kort fiskepass är bättre än inget. Som vanligt när Sebastian är med så blir det ofta fin fisk i båten.

Vi började fisket i en lugn och djup ström. Efter kanske 2-3minuter kommer första hugget. Fisken går djupt och det känns som att det är en fin öring. Fisken vägrar komma till ytan så vi styr mot land för att komma undan den ström som fisken har till sin fördel. Väl in mot håven ser jag en otroligt vacker öring som är riktigt hög. Att bedöma längden i vattnet tycker jag är svårt, men ju bredare och högre fisk desto mer puls och nerver. När fisken äntligen är i håven så halkar jag på det hala gräset å hamnar på rygg i vattnet. Foppatofflor på blött gräs är extremt halt…fast det kan nog vem som helst räkna ut med valfri kroppsdel :) som tur är så är det bara nog mkt vatten för att bli blöt. Å flytvästen är på!

Ett par fina bilder blev det iaf.

Fisket fortsätter bra och vi landar några fina harrar mellan 49-54cm.

Bästa betet blev igen Shadow rap jack deep 5cm. Jack deep finns i alla tänkbara färger och alltid är det någon som fungerar. Från att ha tagit extremt mkt på Bluegill färgen verkat fisken nu välja live smelt och andra mer sikliknande färger.

Där bottendjupet är mellan 2,5-5m verkar just Jack deep helt outstanding. Så har det varit nu i 3-4 veckor.

Spöna till detta fiske tycker jag ska vara relativt lågt klassade i kastvikt men ändå ha ryggrad kvar när det behövs för att bända in det sista metrarna till håven när en större öring sitter i andra ändan av linan.

Poison adrena och Zodias i klasser 5-15 och 5-18 gram kastar långt och är trevliga att drilla med, men har samtidigt den ryggrad som behövs i slutändan. Bägge av dessa spön kastar man lätt några gram tyngre och lättare beten med utan problem så lite underklassade är dom i positiv mening.

Skit fiske

Mvh Ingemar

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson